Tämän vuoden mejäharjoitukset startattiin pääsiäisenä kun maa oli jo aikalailla sula. Silloin tehtiin perusjäljet kummallekin koirulille jotta pääsivät taas tauon jälkeen haistelun makuun.

Viime torstaina käytiin sitten kaima Marikan kanssa vetämässä  vähän pitemmät jäljet vaihtelevaan maastoon. Perjantaina töiden jälkeen suunnattiin sitten metsään jälkiä ajamaan, ja kyllä ne teettikin töitä!

Jekku menee normaalisti kuin höyryjuna jäljellä, työskentelee itsenäisesti ja etenee niin reipasta vauhtia että joutuu varsinkin ensimmäisellä pätkällä yleensä jarruttamaan menoa. No nyt ensimmäisellä ja toisella osuudella oli tuoreita hirven jälkiä ja poitsu veti kovasti sivuun, vinkui ihan kun en päästänyt etenemään väärään suuntaan. Toisella osuudella soinen maasto ja taas koira selvästi tiesi missä jälki menee mutta otti samalla ilmavainua jostain muusta. Usean kehotuksen ja kannustuksen turvin eteni kuitenkin kolmannelle osuudelle joka meni sitten melko tarkasti jäljellä. Onnellinen poitsu oli kun vihdoin kaatokin löytyi Enpä muista että olisi aiemmin tämmöistä säätämistä homma ollut!

Sitten oli Taikan vuoro ja koska ilma oli aikas lämmin epäilin tuliko tehtyä liike pitkä jälki.  Tarkoituksena oisi kokeilla mejä-koetta tulevana kesänä ja sen vuoksi pitää vaikeustasoa pikkuhiljaa nostaa..

Eniten päänvaivaa näyttää teettävä alkumakaukselta liikkeelle lähtö, kun siitä saa ohjattua eteenpäin niin menee tarkasti jäljellä. Ensimmäinen osuus sujui mallikkaasti, ja yllätti minut taas kulmalla kun työskenteli sinnikkäästi ja itsenäisesti paikantaakseen missä jälki jatkuu. Toinen osuus eteni jäljen sivussa ja sai hajun kolmannesta osuudesta ja jatkoi suoraan sinne missaten toisen makauksen. Lopussa ollut metsätien ylitys ei tuottanut ongelmia, haisti selvästi sorkan jo kaukaa. Sorkasta ei edelleenkään ole tarpeeksi innostunut vaikka muuten hirvenluiden perään on kovasti, koitin nyt kikkaa laittaa sorkan alle kanafileen houkutukseksiMutta kaiken kaikkiaan meni varsin mukavasti!Tässä muutama kuva jälkipuuhista, kiitokset Marikalle kuvista!

Taikalle osoiteteaan lähtömakaus..

Sitten jäljestetään

Ja lopussa kaksi tyytyväistä

Vähäkö jollain on leuhka ilme

Sit jekku, alkumakaus jossa ei montaa sekuntia viihdytä..

Itse työn touhussa

Maali! ja tyytyväisiä ollaan taas kaikki kuten kuvasta näkyy