No niin, tänään aloin sitten heti varustelemaan uutta ajokkia luistopohjat ostin potkukelkkaan niin luistaa myös pakkasella ja jos lunta on enemmän. Meinasi vaan hermot mennä ennen kuin sain ne paikoilleen, miksi aina kaikki on käytännössä hankalampaa kuin ohjeessa, "paina paikoilleen", ei käynyt ihan noin näppärästi! ärräpäitä päästellen ähersin etupihalla sentti sentiltä muoviputkea kelkan pohjiin, välillä jätin kelkan selälleen hankeen ja kävin sisällä rauhoittumassano, viimein sain luiskat paikolleen ja lähdettiin testaamaan. Päätin käydä kummanki kanssa erikseen lenkin ja taika pääsi ensin mukaan, sen kanssa on kyllä mukava mennä, menee niin nätisti vierellä eikä yritäkkään vetää, vaikka koitin kyllä yhdessä pikku mäen nyppylässä että oisin saanu vetoapuja, lopetin potkimisen niin käänty samantien kahtomaan että mitä se emäntä meinaa, en varmasti kyllä vedä ainakaan...huvittava nassikka!

No kun päästiin kotiin oli emännällä jo hyvä hiki pinnassa, eiku koiran vaihto ja jekku kelkan eteen. Oikastiin tuosta pikku metsälämpäre ja kun päästiin pyörätielle niin mitä tekee jekku?Pelkää kelkkaa, väistelee eikä suostu menemään reunan puolella..ja eilen kun taika mukana ei ollu mitään ongelmaa,,erikoista! no siinä sitten ajattelin että potkuttelen vaan menemään, kun pääsee rytmiin niin helpottaa, ei tahtonu onnistua ja sain jo ohiajavalta pyöräilijätytöltä paheksuvia katseita, ajatteli vissiin että väkisin rääkkään reppanaano lopulta olin oikeassa että kun pääsee liikkeelle niin homma alkaa toimimaan. Veti kyllä ku syötävä mutta ajattelin että siinäpä vetää enimmät virrat niin jospa sitten meno tasoittuu, ja niin tasoittu, hetken veti ja mää potkuttelin avuksi, sitten puolivälistä lenkkiä meni jo tosi kivasti,edellä tosin mutta nättiä ravia ja laukkaa ja koko ajan piti kontaktia ja tarkisteli että meneekö hyvinkovasti kehuin tietty kun meni löysällä remmillä. Noiden lenkkien jälkeen olinki sitte ihan naatti ja oikea nivunen tuntuu ylirasittuneelta...Huomenna pidetään varmaan kelkkailusta sitten lepopäivä ettei tuu liikaa erilaista rasitusta äkisti.

Ai niin, sain kaverilta tiedon että mustin ja mirrin yläkerrassa alkaa ensi viikolla muutaman kerran treenikursseja. Päästiin taikan kans agilityyn, alkeisiin tosin kun mulla kahvakuula just sillon ku ois ollu mölli agi... mutta alkeitten kertauksesta ei liene haittaa kun taika meni kesällä niin vaihtelevasti, jospa sais vähä neuvoja motivoimiseen ja palkkaamiseen!