Tänään se sitten toteutui,taikan ihka ensimmäinen mejä-koe. Järjestäjänä Raahen koirakerho, koepaikkana Pyhäjoen palosaari. 12 koiran koe jossa tuomareina Tuula Svan ja Kristiina Erkkilä, harjoittelijoina Kari Hyytiäinen ja Nina Kujanen. Eilis iltapäivä ja ilta meni jälkiä tehdessä ja tänään piti paikalla olla 7:30. Tuomarin puhuttelun jälkeen oli laukauksensieto koe ja sen jälkeen jälkien ajo.

Taikalla tuomarina oli Tuula Svan sekä harjoittelevana tuomarina Kari Hyytiäinen. Alkumakauksen tutki hyvin ja ensimmäinen osuus meni hyvin, toisella osuudella hankaluuksia, sai jotain muuta hajua, kehotuksella jatkoi kuitenkin jäljellä, toisella kertaa kun eksyi jäljeltä ei tuomarin mukaan tiennyt ottiko verijälkeä vai muuta hajua, ei saanut kehotuksesta huolimatta jäljestä kiinni, tästä tuli hukka ja makaukselta ohjattu jatko. Loppupätkän meni hyvin ja kaatoa haisteli tarkasti. Harmitti todella se pyöritys siinä toisella osuudella, siinä missasi kulmamakauksenkin pyöriessä...

Pisteytys: Jäljestämishalukkuus 4/6, jäljestämisvarmuus 6/12,tyyöskentelyn etenevyys 4/10(hukka) lähdön, kulmien ja makausten sekä kaadon merkkaaminen 10/14, käyttäytyminen kaadolla 3/3, yleisvaikutelma 3/5, Yhteispisteitä 30 ja koe tulos siis AVO2.

Olen tulokseen tosi tyytyväinen vaikka metsässä hieman harmittikin kun alku vaikutti niin jo niin lupaavalta. Taika kuitenkin teki nyt hyvän työn alussa ja lopussa sekä jäljesti suurelta osin tarkasti, ja päästiin kaadolle asti eli sinniä löytyi ja työskenteli tosi itsenäisesti!

12 koirasta 7 sai tuloksen eli siihenkin katsoen oli mahtavaa että taika jäljesti meille tuloksen ylipäätään! Suurella osalla riistan hajut/esiintyminen oli sekoittanut jäljestyksen. Kyllä välillä käy mielessä että on kai sitä vähä hullu ku tätä lajia harrastaa, eilen meni ilta jälkiä tehdessä, tänään ensin omajäljen ajo, sitten itse vedetyn jäljen opastus ja sitten vielä kolmas kerta omatekemän jäljen merkkien purku.. Kyllä siinä jo merkkien purku reissulla oli hymyt vähissäHiki märkänä sääskien ja paarmojen keskellä...

Palkintotyttö

Olin aika taitava, vai mitä??