10.5 Sunnuntai iltana puhelin piippasi ja tuli vahvistus Raahen koirakerhon mejäkoe-paikasta. Tiistai-ilta meni jälkien teossa ja keskiviikkona jännitti jo tosissaan. Viime kesänä käytiin kolmessa kokeessa joista  VOI1 jahutia. 

Keskiviikkona satoi kaatamalla lähes koko päivän. Töiden jälkeen koirat kyytille ja koepaikalle. Koe alkoi ylituomarin puhuttelulla, laukauksen siedolla ja ensimmäisellä jäljellä olin oppaana.  Jäljen purkamisessa oli haastetta kerrakseen, rankka sade oli huuhtonut puolet merkeistä varvikkoon...Sitten alkoi odottelu. Taikan jälki oli viimeinen, ja matkaan päästiin vähä jälkeen yhdeksän illalla.

"Koiralle näytetään alkumakaus ja siitä hyvin ohjatusti liikkeelle. Edetään pääosin ilmavainulla aaltoillen jäljen molemmin puolin. Jäljestystyö etenee maastoon nähden sopivavauhtisesti. 1.osuus jälkitarkkaa työtä, 2 ja 3 osuudella sorkkajäljet teettävät kovasti työtä, kerran tarvitiin jäljiltä kehotuksia, jonka jälkeen palasi jälkityöhön. 4.osuus jälkitarkasti. Makauksista 1 jää huomiotta, 2,3 ja 4 merkataan pysähtymällä. 1 kulma jolla katko selviää hakemalla,.2 kulma reilusti yli ja parilla tarkistuslenkillä oikeaan suuntaan. 3.kulma palan matkaa yli ja yhdellä lenkillä jatko löytyy. Kaadolle suoraan, jota jää nuolemaan häntä heiluen. Hirvenjäljet teettävät töitä mutta koira selvitti ne kunnialla."

Tuomarina siis Juha Pelttari, tuloksena VOI1 pistein 41.

Kyllä jännitti jäljellä ollessa. Taika pyöri niin kovasti hirven jäljillä että ehdin jo ajatella että tässäkö se nyt on... jarrutin liinaa niin paljon kuin kehtasin ja päädyin kehottelemaan, onneksi sai tästä varmuutta ja palasi verijäljelle.

Vesisade ei juuri tauonnut koko kokeen aikana, sadeasu päällä mentiin. Tuloksia paljastettaessa tuntui ihan älyttömän hyvältä! tätä oli odotettu vuodesta 2011 kun taikan kanssa homma aloitettiin!

IMG_5074%20%282%29.jpg

Märkä sankari yöllä kotiin tultaessa

IMG_5079%20%282%29.jpg

14.7.2015 Suomen kennelliitto vahvisti Taikalle Suomen jäljestämisvalion arvon. Erityisen hienoksi tämän tekee se että ilmeisesti on ensimmäinen lagotto Suomessa jolle tämä arvo. Eräs uros lagotto sai sitten kyseisen arvon ihan meidän vanavedessä.

IMG_5221%20%282%29.jpg