Kyllä se vaan niin on että kun päivät pitenee ja ilmat lämpenee innostuu koirienkin kanssa harrastelemaan ihan erilailla kuin talven aikana. Mää oon nyt jotenki tosi innostunut siitä noudon harjoittelusta kummankin kans. Oon suunnitellu jopa harjoitukset etukäteen mikä on mulle tosi harvinaista Viime viikolla otettiin perjantaina ja nyt tiistaina metsässä ihan kunnon harjoitukset. Jekulle vaativampaa; dummyt metsässä valmiina, pillin käyttö on lisätty harjoitteluun. Lisäksi oon ottanu sen kans tarkasti käskyt, yksi käsky pitää riittää esim. sivulle tuloon, siinä pitää pysyä kunnes toisin sanotaan, jos ei pysy, ei pääse töihin vaan otetaan alusta. Jekku on senverta näppärä että se kestää palkatta jättämistä paremmin kuin taika ja muuttaa heti toimintaansa paremmaksi eli tietää kyllä mitä siltä halutaan, aiemmin vaan on kelvannu puolitiehen tehty... Lisäksi vahvistin pillillä luoksetuloa, ja kerran otettiin "muistiharjoittelu" eli jätin damin matkalle ja lähetin sen matkan päästä sitä hakemaan. Pilli on jännä kapistus, se tuo vauhtia huimasti lisää palautukseen, toivotaan että sillä saisi muutenkin luoksetuloa hiottua varmemmaksi.

Taikasta olen nyt tehnyt havainnoin että sen pitää ensin saada etsiä piilossa valmiina oleva dummy koska nenän käyttö on sille ominaisempaa kuin se että se katsoisi kun patukka lentää ja säntäisi hakemaan... Kun se saa ensin etsiä, se hakee ja kantaa paremmin myös heitetyt dummyt...Sekin alkaa pikku hiljaa innostua ja nyt nostaa jo hyvin, kantamista perille asti pitää vieläkin treenata...Eilen käytiin omatoimi treeneissä ja siellä otin taikalle nyt eri suunnista sivulle tuloa sekä liikkeestä maahan menoa. Tuo sivulle tulon hiominen lähinnä tuota noutohommaa ajatellen...jekulle otin sivulla oloa ja istumista käskystä, tässäkin huomasin että palkkaan myös"sinnepäin" suoritukset ja kiristin kriteerejä,jos ei istu HETI käskystä ei palkkaa tipu...

Maanantaina alkoi myös koirakerhon kesän agility, Taikan kans oltiin, meidän lisäksi ei ollu ku yks ryhmäläinen paikalla...Taika meni tosi reippaasti ja vauhdilla, ohjeeksi saatiin treenata lähdössä pysymistä YHDELLÄ käskyllä, heh, tämä näyttää olevan mulle tyypillistä käytöstäja sitä että luotan siihen että menee suorat esim aidoilla enkä mee ite aitojen väliin vaan juoksen suoraan ohi.