Nose workia ollaan treenattu nyt lähinnä sisäetsintänä, se on hyvä aktivointikeino esim niin että palkaksi hajun löytämisestä saa iltaluut. Taika tarvisi vielä enemmän perustreeniä, se on vielä epävarma etsinnässä vaikka kehittyykin koko ajan. 

Jekku on melko haka etsimään ja löytämään. Olen aiemminkin maininnut että se etsii ylhäältä ja alhaalta ja päältä ja alta, viimeksi avasi tassulla ovia ja olisi halunnut laajentaa hakua kamarinkin puolelle:) Sillä tuo etsiminen on varmempaa. Kesäkuussa olen menossa sitten Raahen koirakerhon kurssille kuunteluoppilaaksi. 

Noutoa ollaan treenailtu itsekseen, treenikavereista on pulaa. Viimeksi tehtiin sivusuuntia pitemmällä matkalla. Oon nyt onnistunut jotenkin vahingossa suunnittelemaan treenit sopiviksi, ei liian helppoa mutta sen verran vaan haastetta että varsinkin jekulla ei mene yli. Mukavasti on nyt tehnyt yhteistyötä eikä ole pureskellut siipidameja, vaikka viimeksi oli uudet siivet! paistetut maksapalat oli vissiin tarpeeksi hyvä palkka:) Taika tekee yleensä saman treenin kuin jekku aavistuksen helpompana. Se on epävarmempi ja "lamaantuu" herkästi mikäli joutuu korjaamaan kovin sen tekemisiä. Taikalla oli juoksukin tuossa mutta olen sen kanssa silti treenannut, välillä keskittyy paremmin, välillä huonommin. Viime viikolla teki jo hyvää työtä. Välillä taikan kohdalla huolettaa, huomasin muutama viikko sitten sen ikenessä syylämäisen patin. Kuvan perusteella arvioitiin ikenen liikakasvuksi mutta varmahan ei voi olla.  Kyllä koirien kanssa huoli on aina suuri kun jotain epänormaalia ilmenee:( 

Välillä yksin treenaamaan lähteminen tuntuu työläältä, mutta yleensä treenin jälkeen on hyvä fiilis. Koirat on niin onnellisia kun pääsee tekemään ja yleensä sitten tehdään lenkki siihen perään.