Tällä viikolla on tuntunut että kyllä se kesä on vihdoin tulollaan. Oon monena iltana puuhaillu pihalla, harannu pihaa ja kukkapenkkejä, öljynny kalusteet ja kuistin lattiaa, se on vielä vähän kesken. Eilen illalla innostuin jo vähän sisustelemaan terassia, oli vaan niin kylmä ilta että nokka punasena touhusin Koiratki on nyt hoksannu että nyt taas oleillaan pihalla, ensin olivat koko ajan tekemistä vailla, on se niilleki tuo talven aika surkeaa, lenkin jälkeen voidaan hetki olla pihalla, sillonki pitää touhuta ettei palellu ja sit sisälle...

Keskiviikkona käytiin metsässä ja otin sielä taas jekulle noutoa. Sille oon ottanu monenlaista vaihtelevaa treeniä että into itse noutoon pysyy yllä. Pito harjoitusta eri mittaisia aikoja. Sitä että heitän damin mutten annakaan käsky vaan sen on istuttava ja haen damin itse. Nyt oon lisänny treeniin mukaan sen että kun on matkalla noutamaan damia pysäytän sen, välillä annan uuden käskyn hakea, välillä palkkaan reilusti pysähtymisestä ja haen damin itse. Yksi vaikea itsehillintää vaativa treeni on se että se istuu paikallaan ja taika työskentelee, tämä on arvatenkin haastavin harjoitus. Yleensä päätän treenin helpohkoon perusnoutoon jossa saan palkattua hyvin menneen suorituksen että jää mieli että se osaa ja on kivaa.

Taikan kanssa oon lisänny sivulla istumisen ennen noutoa sekä sen että yritän saada sen pitämään damia suussa kauemmin ja tuomaan sen käteen asti. Nyt sen into noutoon sinänsä on löytynyt eli lähtee hakemaan kun damin heittää, ottaa suuhun ja tuo reippaasti, tarvii kovasti kehuja ja "lellittelyä" palkaksi että tietää tehneensä oikein ja into säilyy.

Keskiviikkona ajoin metsästä omatoimitreeniin jossa treenailin sitte taikan kans, pari perusnoutoa, istumaan jäämistä, toko-hyppyä sekä sitä sivulle tuloa. Taikalla on jotenkin nyt löytyny into kaikkeen tekemiseen, oon sit miettiny että jos juoksu aiheuttaa siinä tuon monen kuukauden lamakauden ennen ja jälkeen niin kyllä taitaa olla sterilointi edessä...

Muuten on lenkkeilty pitkästä aikaa myös pururadalla kun ei hiihtäjät sitä enää valloita, tuosta meidän läheltä pääsee kivoja lenkkejä metsän ja pururadan kautta. 

Niin ja jekku hierottiin eilen, voi että sillä oli takakoivet jumissa! aivan varotteli Marikaa muutamaan kertaan ku kävi kipeästi, ja ilme oli hyvin totinen Sisäreidet oli ihan jumissa...ne saatiin kuitenki aukeamaan ja ainaki jalkojen tärinä paikallaan seistessä loppu. Parin viikon päästä pitää hieroa uudestaan ettei mee uudestaan jumiin.