Koirat on nyt tutustuneet uuteen hommaan, nimittäin noutoon. Ostin viime viikolla meille ensimmäisen dummyn ja sitä on opeteltu noutamaan. Jekulle ei tehnyt tiukkaa, homma on tokosta tuttua. Mutta taikan kans onkin sitte haastavampaa kun sehän ei esim. lelun perään juokse eikä ota leluja suuhun houkuteltunakaan...No, eka iltana sain taikan kahdesti ottamaan dummyn hetkeksi suuhun, en älynnyt lopettaa tähän, ei tietenkään sitte enää onnistunu yhtään. No seuraavana päivänä otin uusiksi ja oli vissiin asia muhinut sen verran että nyt toi pari kertaa jopa käteen asti. Hankalaa on myös palkkaus, jos kehun esim. siitä että nostaa esineen, puottaa se sen samantien ja tulee palkan toivossa luo. Eli pitää tasapainotella millon kehuu ja miten, toisaalta on hirmu herkkä sille ettei luule että tekee jotain väärin, silloin passivoituu täysin...

No tänään oli kiva päivä kun päästiin kaima Marikan mukaan kattomaan ja kuulemaan miten noita noutojuttuja voi treenata. Näin Minnin ja Bettinan harjoituksia ja sit koitettiin näiden kans. Taika ei siipidamiin koskenut, haisteli kylläki, omaa kangasdummyä kuitenkin kantoi muutaman kerran. Mutta sinänsä ei vielä eteenpäin hommassa päästy.

Jekku sai ensin harjoitella niin että mää nakkasin dummyn ja käskyllä haki. SItte jätettiin koira ja käveltiin eteenpäin, puoleenväliin puotettiin dummy ja sit koira luo ja matkalla piti poimia dummy, tässä hieman ihmetteli mutta lopulta meni ihan ok . Sit Marika nakkas kaks dummya ja jekun piti mennä sille mikä osoitettiin.  Sit otettiin vielä siipidummyllä niin että nakattiin ja jekku haki. Teki tosi hyvää työtä ja yllätti sillä että sillä oli kuulemma hyvä puruote eikä jyrsinyt siipiä. Eka kerran ku haki siipiversion niin ei oikein osannu ottaa kiinni, muutamasta höyhenestä kanto patukan  Loput toi hienosti, istu eteen ja luovutti käskystä Kotiin ku tultiin niin oliki sitte väsyny poika! Nyt pitää pikku hiljaa treenailla pihalla ja metsälenkeillä taikanki kans että saa sitä innostumaan dummyyn tarttumisesta ja kantamisesta.